Werking Polyfenolen

Invloed op de gezondheid Polyfenolen werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinogene werking. Flavonoïden en anthocyanen beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen en vertragen de verbranding in de cel. Ook verminderen ze de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten en zorgen voor een daling van LDL- cholesterol, waardoor minder arteriosclerose optreedt. Polyfenolen hebben ook een bloeddrukverlagend effect. Van resveratrol wordt verondersteld, dat dit een gunstige werking heeft bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker.  De polyfenolen hebben ook nog als eigenschap dat ze ontstekingsprocessen tegengaan, doordat de toename van NF-kappaB, een eiwitcomplex dat (onder andere) bij ontstekingsprocessen een belangrijke rol speelt, erdoor geremd wordt.  Er zijn in Nederland winkels die niets anders verkopen dan olijfolie.  Olijfolie is immers in. Omdat het lekkerder is, maar ook omdat er een  gezondheidseffect aan wordt toegeschreven. Het is onderdeel van het  mediterrane dieet, want rond de midddellandse zee hebben mensen  minder hartproblemen.

olijfolie-polyfenolen

Maar helaas. De olijfolie die wij gebruiken gaat ons vermoedelijk geen  langer leven bezorgen, schrijft Live Science. De gezondheidseffecten  van olijfolie zijn namelijk helemaal terug te voeren op één stof die in de  olie zit. Polyfenolen. Die zorgt voor de heilzame effecten. 

En in de kakelverse olijfolie die mensen rond de middellandse gebruiken  zitten voldoende polyfenolen om bij te dragen aan de gezondheid. Maar  proeven hebben laten zien dat de stof in olijfolie in de westerse winkels  nog amper wordt aangetroffen. 

Dat komt door de lange tijd die is verstreken tussen de persing en het  moment dat jij de olie gebruikt. 

Polyfenolen onderdrukken de belangrijkste ontsteking veroorzakende  enzymen. Dat zijn de onder andere COX-1 en COX-2, dezelfde enzymen  waar veel ontstekingsremmende medicijnen op geënt zijn. Ze  onderdrukken nog een tweetal ontstekingsbevorderende enzymen,  LIPOX-5 en LIPOX-8. En wellicht nog belangrijker, ze blokkeren ook een 

derde groep ontstekingsbevorderende en zeer destructieve enzymen,  namelijk de matrix-metalloproteasen (MMP’s). 

Door deze drievoudige werking bieden polyfenolen een betere  bescherming dan ieder farmaceutisch medicijn, omdat MMP’s direct  verantwoordelijk zijn voor de weefselschade die tot chronische  ontsteking leid die na verloop van tijd degeneratieve ziekten  veroorzaakt!  

 

CBD Omega

Klantenservice

Producten